keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Loppukesän herkut

Ennusteiden mukaan menossa ovat loppukesän viimeiset lämpimät päivät. Niiden kunniaksi päätin valmistaa kauden kasviksista kikherne-munakoisopaistoksen. Resepti sisältää munakoison ja kesäkurpitsan itketystä sekä grillausta, joten nopeinta arkiruokaa tämä herkku ei ole.    

Kikherne-munakoisopaistos

1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
200 g kikherneitä
ripaus sokeria
1 tl basilikaa
suolaa
pippuria
korppujauhoja

Pese ja viipaloi munakoiso sekä kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki. Pyyhi kosteus pois viipaleiden pinnalta. Paahda öljyllä siveltyä munakoisoa ja kesäkurpitsaa leivinpaperin päällä 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valmista tomaattikastike: Kuullota silputtua sipulia öljyssä keskilämmöllä hetki. Lisää valkosipuli, tomaattimurska, kikherneet, sokeri ja mausteet. Lado munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet vuokaan, jonka pohjalla on hieman tomaattikastiketta. Lisää kastiketta viipaleiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti